Itt vagy: » Programok » EU-s projektek » A Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének felújítása

A Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének felújítása

2017. november 21., kedd

 

Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy - 3D 

A projekt célja a Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének helyreállítása, felújítása, konzerválása és fenntartható használata.

A pályázatban javasolt célok és tevékenységek hozzájárulnak a műemléképület értékének kiemeléséhez, hogy megteremtsék a feltételeit a látogatók számának és a térség versenyképességének növeléséhez.

A projekt sajátos céljai:

  • Az épített kulturális örökség megőrzése, védelme és hasznosítása a régió gazdasági fejlesztésének céljából, összhangban a fenntartható fejlődéssel és a környezetvédelemmel.
  • Többletbevétel biztosítása a történelmi, kulturális és nemzeti örökség fejlesztése és hasznosítása révén, a kiállító tér és a kiállított tárgyak számának növelése által
  • A megye turisztikai potenciáljának a fejlődése a Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének helyreállítása, felújítása és ez által vonzerejének növekedése által.

Eredmények:

  • A látogatók számának növekedése a felújítás előtti 16.384-ről 19.111-re a műemléképület felújítása után.
  •  4 darab műemlék objektum felújítása, védelme és megőrzése.

A projekt időtartama: 60 hónap

A Székely Nemzeti Múzeum Épületegyüttesének Felújítása projekt a 2014-2020-as Regionális Operatív Program keretében valósul meg és összértéke 21.816.149,76 lej melyből 14.311.326,10 lej nem visszatérítendő támogatás. A 2014-2020-as Regionális Operatív Program lebonyolítója, mint irányító hatóság a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériuma, regionális szinten pedig a Központi Régió Regionális Fejlesztési Ügynökség. 

---

Sajtóközlemény .pdf formátumban itt olvasható.

Hírek