Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Az ifjúság jövőjét a nők és fiatalok jelentik

Az ifjúság jövőjét a nők és fiatalok jelentik

2011. március 12., szombat

Küldöttgyűlését tartja a hétvégén a Háromszéki Ifjúsági Tanács az árkosi EU Tanulmányi Központban. A konferencia apropóján kérdeztük Grüman Róbert elnököt a szervezet múltjáról és terveiről.

Both Ildikó / szekelyhon.ro


Küldöttgyűlését tartja a hétvégén a Háromszéki Ifjúsági Tanács az árkosi EU Tanulmányi Központban. A konferencia apropóján kérdeztük Grüman Róbert elnököt a szervezet múltjáról és terveiről.

A konferencia meghívottja volt Tamás Sándor Kovászna megye önkormányzatának elnöke is, aki köszöntő beszédében kiemelte: szükség van a fiatalokra, az ifjúsági szervezetekre, hiszen ők új ötletekkel, dinamizmussal fejlesztik a megyét és a várost. Az önkormányzati vezető azt is kifejtette, a megyei tanács ötven százalékkal emelte idén az ifjúsági alapot, ezzel is támogatva az arra érdemes szerevzeteket.


Tamás ugyanakkor javaslatot is megfogalmazott a fiataloknak: készüljenek a 2012-es önkormányzati választásokra, és megyei szinten száz képviselőjelöltet tartalmazó listát állítsanak össze. Beszédét azzal zárta, hogy a jelenleg pozícióban lévők is meg kellene értsék, a jövő a fiataloké és teret kell nekik biztosítani. – Ugyanakkor a nők és a fiatalok szerepe mindennél fontosabb a közéletben, hiszen általuk bármilyen cél megvalósítható – mondta az elnök.

Grüman Róbert a HÁRIT elnöke a szervezet nevében tiszteletbeli tagságot adományozott Tamás Sándor elnöknek, hiszen jelentős szerepe van a megyei önkormányzatnak abban, hogy fejlődik a szervezet. A konferencia és küldöttgyűlés egész hétvégén tart, ám Grüman Róbert a Székelyhon.ro-nak kifejtette az eddigi tevékenységek legfontosabb feladatit, illetve elárulta a jövőbeli elképzelések egy részét is.


– Az elmúlt egy évhez képest sokat fejlődött a HÁRIT – mondta Grüman, hiszen megszervezték a háromszéki szabadegyetemet, mely a legnagyobb szabadidős rendezvény lett Háromszéken, de fontos kimelni a Youth in Action programot is, melybe több helyi fiatal is bekapcsolódott. A programszervezés mellett a HÁRIT közéleti szerepe is felerősödött – fejtette ki az elnök, hiszen megalapozták azt, hogy hiteles hangjai a háromszéki fiatalságnak. Nem titkolt céljuk a helyi és megyei önkormányzatba bekerülni a HÁRIT-os fiataloknak, Grüman Róbert ezzel kapcsolatban elmondta: a százas lista összeállítása komoly lépés a szervezet életében.

„Az RMDSZ-szel van egy partnerségi megállapodásunk, mely partnerséget és nem alárendeltséget jelent, és ezáltal promoválni fogjuk azokat a fiatalokat, akik már szervezeti szinten bizonyítottak, és támogatjuk őket, hogy falun vagy városon közéleti szerepet vállaljanak” –  hangsúlyozta a HÁRIT vezetője.

Tamás Sándor szerint a nőké a jövő, de mennyi szerep jut szervezeten belül a nőknek? Erre a kérdésre Grüman Róbert elmondta, meglátása szerint induláskor nagyon kevés nő vett részt a tevékenységben, de mára már kiegyenlítődtek az arányok. Fontos dolog, hogy a szervezet életében nincsenek hátrányban a nők, sőt aktív szerepet töltenek be. Grüman Róbert, a két előadás közti rövid beszélgetést azzal zárta, hogy reményei szerint a jövő ugyanolyan erős lesz mint a múlt, és akárcsak tavaly, idén is programokkal, rendezvényekkel, eseményekkel várják a háromszéki fiatalokat.
 

Az eredeti cikket ITT találják.

Hírek