Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Kézdiszék is csatlakozott a Leader programhoz

Kézdiszék is csatlakozott a Leader programhoz

2010. július 16., péntek

A Kovászna megyei Esztelneken alakult meg csütörtökön az Angustia Egyesület, amely a kézdiszéki Leader programra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket, magánvállalkozókat és a megyei tanácsot tömöríti.

A kezdeményezés nagy szerepet kap a térség identitásának megerősítésében, a megyei önkormányzat pedig minden ilyen lépést lehetőségei szerint támogatni fog – mondta el az alakuló ülésen Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács vezetője. Az Angustia Egyesület létrehozását az esztelnekiek kezdeményezték, de több önkormányzat is csatlakozott, így a civil és magánszféra részvételével együtt 44 tagú lesz. A gyűlésen megválasztották a 7 tagú vezetőtanácsot, az elnök Varga Attila esztelneki polgármester.


Az alakuló ülésen részt vevő Csutak István régiófejlesztési szakember a kidolgozásra kerülő stratégia fontosságát hangsúlyozta. A megalakulást követően az első lépés a 3 évre szóló stratégia elkészítése, melynek alapján megkaphatják a Helyi Akciócsoport státust. Amennyiben ez sikerül, a 12 település 750–750 ezer lejt költhet el vidékfejlesztésre. Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott LEADER program az EU egyik sikertörténete. Fő célja a vidéken élők ösztönzése arra, hogy együtt gondolkodjanak térségük fejlesztéséről.
 

Both Ildikó

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hírek