Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Kovászna megyei támogatás az árvízkárosult településeknek

Kovászna megyei támogatás az árvízkárosult településeknek

2010. július 19., hétfő

Az árvízkárosult háromszéki települések számára különít el pénzalapot a Kovászna megyei tanács. Az összegeket az önkormányzatok a megrongálódott közberuházásokra fordíthatják.

Az árvízkárosult háromszéki települések számára különít el pénzalapot a Kovászna megyei tanács. Az összegeket az önkormányzatok a megrongálódott közberuházásokra fordíthatják.

Júliusi soros ülésén a tanács saját költségvetéséből különít el pénzalapot, melyet a Kovászna megyei árvíz sújtotta települések önkormányzatainak utal ki – tájékoztatott Tamás Sándor elnök. A tanácshatározat-tervezet szerint a célirányos támogatás összege eléri a 700 000 lejt, ugyanakkor az elmúlt húsz évben ez az első alkalom, hogy a megyei tanács ilyen lépést tesz.


Tamás Sándor elmondta, a támogatások értéke 20 és 50 ezer lej között mozog, a legnagyobb összeget Sepsiszentgyörgy és Bölön kapja, 50–50 ezer lejes támogatást javasoltak. „Ugyanakkor költségvetés-kiigazítással külön alapot hozunk létre, amelyet a megyei tanács révén vagy kormánytámogatással létrehozott beruházások javítására szánunk, például az áradások miatt tönkrement megyei utakra, hidakra” – számolt be Tamás Sándor.

A megyei tanács vezetősége 14 háromszéki települést javasol támogatásra: Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Barót, Bardóc, Bárkány, Bodok, Bölön, Illyefalva, Málnás, Nagybacon, Réty, Torja, Uzon és Zabola.

A megye elnöke azt is elmondta, a Kovászna Megyei Vízgazdálkodási Hivatallal közösen a kormányhoz ismételten előterjesztették a sürgős árvízvédelmi munkálatok listáját. Háromszéken 9 helyszínen kellene azonnali beavatkozás: Kászon, Barót, Gelence, Páva, Kovászna, Nagypatak, Dobolló, Debren patakok és a Feketeügy medrét kellene szabályozni bizonyos szakaszokon. A munkálatok összértéke meghaladja a 100 millió lejt.

Both Ildikó

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hírek