Itt vagy: » Megyei Tanács » Intézményeink » Szociális ellátás

Szociális ellátás

Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

 

Az igazgatóság szerepkörébe tartozik a kormányszintű szociálpolitikák és stratégiák gyakorlatba ültetése, melyek fő célja a társadalmi kirekesztés és a szegénység enyhítése.

A Kovászna  Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Kovászna Megye Tanácsának alárendelt intézménye, amelyet Kovászna Megye Tanácsának 124/2004-es határozatával hoztak létre, a Szociális Közszolgálat és a Kovászna  Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság összevonásával.

Az igazgatóság szerepkörébe tartozik a kormányszintű szociálpolitikák és stratégiák gyakorlatba ültetése, melyek fő célja a társadalmi kirekesztés és a szegénység enyhítése. Ennek érdekében a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság saját szociális stratégiát, és akciótervet dolgoz ki, szem előtt tartva a megye lakosainak helyzetét, szükségleteit. Az igazgatóság feladatokat lát el felnőttvédelem, fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekvédelem terén.

Felnőttvédelem terén (magukra hagyott személyek, idős személyek, stb.) segítséget nyújt a nehézséggel küszködő személyeknek tanácsadással, valamint megfelelő szolgáltatások biztosításával – pénzbeli- és más anyagi támogatások, jogi képviselet –, amelyek támogatják a bajba jutott személyt abban, hogy önállóan vagy családja segítségével átléphessen a kritikus helyzeten. 

Fogyatékkal élő személyek védelme terén, szociális szolgáltatások, tanácsadás, ellátás, rehabilitáció, szakképzési tanácsadás és szakképzés, illetve egyéb, a fogyatékossággal élő személy igényeinek megfelelő szolgáltatások által biztosítja jogaik védelmét. A szolgáltatások a fogyatékossági fokozatot igazoló bizonylat alapján vehetőek igénybe.

Gyermek- és családvédelem terén, Kovászna  Megye Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága különböző szolgáltatások által biztosítja a gyermekek jogainak védelmét, éspedig tanácsadás, a gyermekek családból való kiemelésének a megelőzése, ugyanakkor védelmet nyújtó szolgáltatásokat javasol és biztosít a nehézségekkel küszködő vagy fogyatékkal élő gyermekek számára. Felértékeli és javasolja a gyermekek bizonyos fogyatékossági szintbe való besorolását és iskolai orientációját.

 

Kapcsolat:

520064 Sepsiszentgyörgy
Sajtó u. 8/A
Kovászna megye, Románia

Telefon: +40 267 31 46 60 – központ

Fax: +40 267 31 46 60

email: monitorizare@protectiasociala.ro

honlap: Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

Hírek