Itt vagy: » Közérdekű információk » Szervezeti integritás » Országos Korrupcióellenes Stratégia

Országos Korrupcióellenes Stratégia

2017. április 24., hétfő

 

Az Országos Korrupcióellenes Stratégia célja országos szinten a feddhetetlenség támogatása és a korrupció megelőzése a jogszabályozási és intézményesített keretek szigorú alkalmazásán keresztül.

 

A 2016/583-as számú kormányhatározat jóváhagyta a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégiát, a teljesítménymutatókat, a Stratégia céljaihoz és intézkedéseihez társított kockázatokat és az ellenőrzési forrásokat, az intézményesített átláthatóságra és a korrupció megelőzésére vonatkozó intézkedések felletározását, az értékelési mutatókat, valamint a közérdeklődésű tájékoztatási anyagok közlésére vonatkozó szabályozásokat.

A 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégia célja országos szinten a feddhetetlenség támogatása és a korrupció megelőzése a jogszabályozási és intézményesített keretek szigorú alkalmazásán keresztül.

Kovászna Megye Tanácsa is csatlakozott a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégia alapértékeihez, elveihez, célkitűzéseihez és az ellenőrzési mechanizmusához.

  1. Csatlakozási Nyilatkozat
  2. C. Melléklet – A tevékenység jellegzetes sebezhetőségeinek, fenyegetéseinek és kockázatainak, valamint az ezek orvoslására vonatkozó intézkedéseknek az azonosítása
  3. Kovászna Megye Tanácsa Feddhetetlenségi Terve

 


 

Kovászna Megye Tanácsa szintjén a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégiának a 2020-as évben való megvalósításáról szóló beszámoló román nyelven megtekinthető itt.

A helyi közigazgatás szintjén a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégiának a megvalósításáról szóló beszámoló (M5) román nyelven megtekinthető itt.


Kovászna Megye Tanácsa szintjén a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégiának a 2019-es évben való megvalósításáról szóló beszámoló román nyelven megtekinthető itt.


Kovászna Megye Tanácsa szintjén a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégiának a 2018-as évben való megvalósításáról szóló beszámoló román nyelven megtekinthető itt.

 


Gyakorlati útmutató a helyi közigazgatás képviselői számára a korrupciós tettek megelőzésére 

Hírek