Sunteți aici: » Știri » Viitorul Ținutului Secuiesc stă în creşterea numerică a familiilor

Viitorul Ținutului Secuiesc stă în creşterea numerică a familiilor

Miercuri, 24 iunie 2015

Râsete de copii și o atmosferă veselă și colorată a caracterizat cea de 6-a ediție a Zilei familiilor covăsnene. Evenimentul a avut loc în data de 20 iunie, în curtea Castelului Daniel din Tălișoara, și a cuprins ateliere meșteșugărești, jocuri populare pentru copii și spectacole culturale.

Râsete de copii și o atmosferă veselă și colorată a caracterizat cea de 6-a ediție a Zilei familiilor covăsnene. Evenimentul a avut loc în data de 20 iunie, în curtea Castelului Daniel din Tălișoara, și a cuprins ateliere meșteșugărești, jocuri populare pentru copii și spectacole culturale.

În deschiderea evenimentului care îşi propune promovarea valorilor familiei, precum şi ideii că familia numeroasă este o soluţie viabilă pentru dezvoltarea corectă a societăţii, Balázsi Dénes, primarul comunei Brăduț, a salutat publicul, subliniind importanța familiilor. „Legăturile de familie ne conferă o putere inimaginabilă. Dar noi trebuie să acceptăm tot ceea ce implică aceasta: familia oferă o responsabilitate pentru ca noi să putem iubi fără condiții. Niciodată nu putem renunța la forța acestei legături, nici dacă aceasta ne pune la încercare.  Această legăturăă ne hrănește, ne dă putere.” În opinia edilului, familia este inima societății, de acolo provine acea generație care este responsabilă pentru transmiterea mai departe a valorilor noastre, pentru păstrarea tradițiilor.

Familia joacă un rol important în dezvoltarea societății. Copilul are nevoie de familie care să-i ofere siguranţă, înţelegere şi afecţiune – a subliniat Vass Mária, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Covasna.  

„Viitorul Ținutului Secuiesc stă în acele familii secuiești care cresc numeric și se înmulțesc pe zi ce trece.”– a spus cu ocazia evenimentului Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. În legătură cu obiectivele evenimentului, el a declarat: „Am lansat evenimentul Ziua Familiilor covăsnene pentru că suntem de părere că, pe lângă cei 1000 de ani de istorie, trebuie să ne gândim şi la viitorul nostru, al cărui garanţie este reprezentată de suportul nostru cultural şi de familii care oferă o bază stabilă şi care știu exact ce fel de viitor îşi doresc pentru ei și pentru comunitatea lor.” El a mai adăugat: „Nu se poate construi un viitor cu beton şi fier, asfalt şi poduri. Aceste investiții sunt importante, ne facilitează viața de zi cu zi, dar convingerea mea este că construirea viitorului este posibilă numai cu o comunitate puternică. Iar elementul de bază a acesteia îl reprezintă familia.”

În fiecare an, evenimentul este organizat într-o locaţie istorică din judeţul Covasna, de către Consiliul Judeţean Covasna, împreună cu Centrul de Informare Europe Direct, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Protecţia Copilului Covasna, precum şi primăria comunei care găzduieşte manifestarea.

După binecuvântarea rostită de Tüzes-Bölöni Ferenc, preot reformat din Tălişoara, conform tradiţiei, a avut loc tăierea pâinii, după care toţi doritorii au putut gusta o felie din pâinea familiilor. La evenimentul care a cuprins şi vizitarea castelului şi a oferit activităţi pe gustul fiecăruia, părinţii au putut participa împreună cu copiii lor la activităţi de pictarea mobilei, de confecţionat obiecte din fetru şi la jocuri tradiţionale.

 

Noutăți